Terveyden Maailma 6 - Koivuntuhka ja syöpä

Terveyden Maailma -sarjan kuudes kirja Koivuntuhka ja syöpä: koivuntuhkaa käyttäneet ja sen vaikutuksia tutkineet kertovat, mukana koivuntuhkan käyttöohje ja valmistusohje.

kirja Koivuntuhka ja syöpä toim. Timo Elo  
hinta 9,95 euroa
pehmeäkantinen
mustavalkoinen kuvitus
64 sivua
© Terveyden Maailma Oy 1987
2. painos 2012
ISBN 951-99843-8-0
ISSN 0781-1845

Koivuntuhka ja syöpä -kirja lähestyy aihettaan eri puolilta. Kirjan sivuilla käydään läpi koivuntuhkan käyttö ja valmistus, käyttäjien kokemukset sekä tiedemiehen ja väitöskirjan tekijän näkemykset.

Koivuntuhka on jo pitkään tunnettu kansanlääkinnässä ja sitä on tutkittu myös tieteellisesti mahdollisena syöpälääkkeenä. Vanha kansa on käyttänyt koivuntuhkaa tiettävästi hyvin tuloksin. Kirjassa Koivuntuhka ja syöpä haastatellaan asiantuntijoita, jotka tavalla tai toisella ovat olleet tekemisissä koivuntuhkan kanssa. Ruotsissa asunut professori Henning Karström nautti koivuntuhkaa päivittäin ja tutki sitä pitkään. Raudaskylän tuhkanvalmistaja Tyyne Salmenkangas kertoo, miten tuhka syntyy, ja oululainen Pentti Härkönen on omakohtaisesti saanut avun koivuntuhkasta. Mukana on myös koivuntuhkan väitöskirjaansa sisällyttäneen lääkärin Pertti Arkon haastattelu.

Sivun alkuun
© Terveyden Maailma Oy